28.4.11

Jejaka Air Liur Meleleh

Sapu tgn mesti sentiasa ada dkt ngn Aqif. Kenape? Sbb air liur die rajin meleleh cam ujan. Klu tadah tuh, boleh dpt berbaldi-baldi.Ape la yg ibu ngidam xdpt mkn ni nak oii. Setahu ibu, xde la ngidam sgt pom. Walo pom kengkdg xtrus dpt taim rikues tuh, tp still dpt gak sblum bersalin.

Rerasenyer smgu sblum masuk OT tuh, dh ronda-ronda cri mknan-mknan rikues. Nasik lemak ujang, popia sri gombak. Nasi kukus Damansara Damai. Alhamdulillah seme dpt.

Muhammad Aqif ni kengkdg smpai kene tuka baju sbb lencun abish basah bju yg sedia pkai tuh. Sbb skang hobi die menerap, bile angkat dr tmpt nerapan tuh, kompem, basah jek tilam tuh. Lebih-lebih lg klu sebuku penumbuk die tuh nk dimasuk semua dlm mulut. Lg la byk kluor nyer air liur tuh.

xpe la nak ooiii. Ikot suke kamu la. Selagi tak merbahayakan kamu, tak kesah la ape pom. Air liur meleleh pom, kamu tetap mangi. Hehehe.

Bru teringat, mebi sbb ibu taim ngandung penah kutuk member ibu kt tadika dlu air liur meleleh asek meleleh. Huhuhu. Insap. Moral of story,xbaek kutuk-kutuk, jage tingkah laku lebih-lebih lg taim ngandung.


"air liur meleleh, pak itam kaki melaram".

5 comments:

  1. kak..amani pon camtu jugak kak...air liur meleleh..padanhal masa preggy saya x de pon x dpt ape yg sy nak....

    ReplyDelete
  2. alahaii pakwe hencem nih. air liur leleh plak. xpe2 yg pntg ttp hencem. ekekek..

    ReplyDelete
  3. ibu amani: skang meleleh lg tak? kecik-kecik jek kot meleleh kn...

    memi AK: btul-btul. kontrol ensem adelah penting. hehe

    ReplyDelete
  4. sama mcm asiff weh.. asiff dh setahun lebey ni pun sama kes jugak.. aritu ada makcik kat RnR cakap ngn Fendy, dia suh Fendy g carik apa yg aku ngidam tak dapat dulu.. hahahaha.. aku pun lupa apa yg aku ngidam tak dpt2 tuh.. sbb byk sgt.. huahuahuaa

    ReplyDelete
  5. linda: huhuhu...staun lebey tuh. klu nk kate ade ngidam yg xdpt, mmg la xingt dh. tp cube ko rikues jek pape yg ko tingin skang. mane tau jadik. heheh

    ReplyDelete