9.5.11

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu utk all mommies in the world

Last Saturday, my parents dtg umah kami di Putrajaya. Patut anak p blk kg tgk mak ayah kan. Ini suda terbalik plak. Hehe. Smbil-smbil derang nk dtg kenduri, smbil la tgk anak cucu kt Putrajaya neh. Lebih-lebih lg klu dah rindu ngn cucu. Xkira ape, trus on da spot pecut dtg KL. haha.

Celebration mother's day xde sgt. Patut taim ni, para ibu berehat. End up, tokma jugak yg dok masak-masak. huhuh.

To Mama,

Selamat Hari Ibu. Terima kasih di atas segala pengorbanan, penat lelah yg ma berikan utk membesarkan angah. Mmg tidak terbalas segala pengorbanan tersebut. Maafkan angah sbb kadangkala kelakuan angah mengundang sedih di hati mama. Maafkan angah kerana percakapan angah kadangkala mengguris hati mama. Terima kasih utk segalanya. U're the greatest mom of all. Angah sentiasa sayang Mama.

Utk ibu, jd ibu kpd the boys, Aniq dan Aqif adalah hadiah yg paling istimewa. My heart melts bile tgk wajah kedua-duanya. Aniq skang makin petah bercakap. Lg la buat ibu rase geram sayang kt die. Aqif plak, sngat pandai memikat dgn senyuman die bile diajak berborak. Lg terasa nk melekat jek kt pipi die yg domok tuh.

Semua ibu di dunia ni syg kepada anak. Yg tak syg tuh, hanyalah org yg xde akal. Mana mungkin dpt lupakan si anak yg dikandung 9 bulan 10 hr, dilahirkan dgn kesakitan dan besekang mata siang malam utk menatang anak itu bagai minyak yg penuh. Walo pom ALLAH masih belum bg peluang utk ibu rase nikmat kesakitan utk bersalin normal tuh mcm mane, tapi kasih syg kepada anak-anak tiada tolok bandingnya.

Merekalah segala-galanya buat ibu.

Kepada anak-anakku,

Berjanji pd ibu kalian akan jd anak yg soleh, khalifah yg berjaya dan hamba yg sentiasa beriman padaNYA. Ibu sayang kalian sungguh.


HAPPY MOTHER'S DAY TO ALL

2 comments: