25.5.11

Taska Bijak Cerdik, P9

Taska Bijak Cerdik. Aniq start dihantar ke taska ni bulan 10 tahun lepas. Setelah q selama 2 bln, alhamdulillah dpt jugak masuk cni. Thank to blogger Karipap Sayur sbb promo.Aqif pun, ibu hantar di sini start die 2 bulan hr tuh.

Taska ni byk aktiviti. Klu ikotkan tetiap hr pun, ade jek hasil kerja yg ditampal kt buletin board di tepi pintu utama. Bukan setakat toddler shj, even baby besa Aqif pom ade aktiviti. Every week plak akan ade 1 hr utk aktiviti mandi kolam. Bkn bwk pergi swiming pool, tp just mandi dlm kolam kecik kt tepi taska shj.

So far ibu puas ati ngn taska ini. Cikgu-cikgu mesra dgn kanak-kanak. Jarang juga la klu ibu tanye ape-ape, cikgu jawab 'tatau'. Setiap cikgu akan di attachkan dgn beberapa org toddler dan akan bertukar-tukar setiap minggu. Perihal mkn, minum, mandi, kemas beg bju kotor akan dibuat oleh cikgu yg diattachkan. Oleh itu, toddler tak akan terlalu attach dgn 1 cikgu shj sampai tamau org len bile cikgu-cikgu bercuti etc.

Utk baby, tak ramai di sini. Hr tu taska amek 4 org shj. Di dlm bilik, baby akan diletakkan di dlm babycot apabila hendak tidor. Baby owner pom ada dihntar ke sini.

Owner taska ni mmg selalu dtg ke taska utk monitor dan jumpe parents. Ibu sgt suke. Senang nak impom ape-ape masalah @ update.


Gamba ni diambil dari blog Taska Bijak Cerdik. Aniq dan kengkwn akan dok bhgn bawah. Aqif plak dok tingkat atas bilek belah kiri.

2 comments:

  1. wahh bgs la taska nih. hati kita pun sng nak g keja kan.

    ReplyDelete
  2. so far ok. senang ati nk tinggalkan derang. tp masih juge sentiasa check.

    ReplyDelete