28.7.11

Harry Potter The Deathly Hallows Part 2

Sambungan utk cerita Part 1 dulu.



This time kami tengok version 3-D. Fuuyooh. Macam telanggar-langgar kepala dgn objek-objek bila tgk version 3-D ni. Siap elak-elak lg. Rasa mcm nak capai-capai pun ada juga. Poyo. Mcm-mcm feeling rasa bila tgk cerita ni. Sedih ada, meremang bulu roma ada. (Motip nak sedih bagai tgk cerite tidak benar ini). Ehem....ibu siap nangis part Harry tgk memory Snape. (Ibu menjiwai watak kekdahnya)

Nasib baik, ending HP ni, bg pendapat ibu, sunggoh best. Tak da la nak frust menonggeng sbb cite x menepati kehendak. Mmg la xsemua yg dlm buku masuk dlm pilem kan. Tp ibu puas hati. Terasa nak tgk pula episod 1 hingga 7. Ada dalam HD. Boleh layan bila-bila shj.

Tp Harry nmpak cam pendek pulak. Part last semasa hantar anak dia ke Hogwarts, cm sama tinggi jek ayah dan anak. Hehe Suka sgt Ron version berjambang-jambang semasa jd impostor pergi Gringot Bank. Sweet juga bila Ron kejar Malfoy and friends bila diorg attack Hermione dalam Requirement Room.

Pasni dah tiada HP di wayang (rasanya la sbb buku dah habis). Buku pun, ibu ada beli. Boleh la wat cerita karut kat Aniq nnt. Hehehe.

2 comments:

  1. erul : tgk jgn tak tgk... aku sanggop apply cuti tuh. Budak-budak ke taska, mak pak ronggeng p tgk wayang...

    ReplyDelete