1.8.11

Trapped

Dugaan di hari pertama puasa. Ibu dan 2 lg opismate, terperangkap di dlm lift ofis. Mujur, lampu, udara masih ada. Cuma gerun bila lift berbunyik-bunyik macam tersekat-sekat je.

30 minit di dlm lift. Alhmdulillah tak lama sgt. Tp cukup utk buat hati jdi tak keruan. Berdebar-debar. Ibu mengucap kalimah syahadah byk kali. Mana la tahu kn.

Mujur di awal-awal terperangkap, coverage telefon masih ada. Sempat ibu call opismate yg lain utk dptkan bantuan. Sbb selepas call tu dibuat, nak hantar mesej pon tak lepas. Coverage kejap ada kejap hilang.

Dah la ibu baru lepas tgk iklan Man vs Wild. Scenario nya adalah terperangkap dlm lift. Takut je kalau lift tuh jatuh terhempas. Nauzubillah.

Mula-mula, nak je kopak pintu lift tuh sbb nampak ada renggang sikit. Tp bila baca blk arahan di dlm lift, jgn buka secara force pintu tu. Lgpun, what am i kidding, mcm la kederat tuh kuat sgt. So tunggu dgn tenang smpai org respon. Bersabar di atas dugaan di bulan puasa.
Walau apa pun, after 30 min, penyelamat dtg. Alhamdulillah. Kami ok. Cuma sedikit terkejut shj.

Pasni nak naik lift lg ke? Of course. Hehehe. (Malas nak panjat tangga)

8 comments:

  1. pagi tadi kecoh duk bising kata ko terperangkat dlm lift. sian ko. sib baik tak apa-apa :D

    ReplyDelete
  2. hehehe...glemer ai kejap...hahaha

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah tak der apa2 weh.. sian ko..dugaann hari pertama puasa..heeeee

    ReplyDelete
  4. kalo sorang2 lagi menakutkan. adeh. tetibe aku yg tingkat 2 ni terasa nak naik tangga jek. apepon syukur semuanya ok.

    ReplyDelete
  5. oo ada ek kejadian ni semalam..

    ReplyDelete
  6. linda : hehe..xde mende sgt. rilek jek dok dlm lift tuh

    sue: boleh pe g tingkat 2 naek tangge. xsesais..

    erne: lor...ade la.

    ReplyDelete
  7. kak..kat cyber dah ada lif ye? setau saya yang ada lif tu kat bangunan helpdesk tu...

    ReplyDelete
  8. asma: dah lupekan cyberjaya lah tuh smpai dah tak ingt ade lift ke tak. Lift yg sblah punch card tuh, sblah kaunter recep...lift itu ler..huhuh..tak caye kn bleh terprangkap dlm lift yg tuh kn...

    ReplyDelete