28.9.11

Chicken Pox

Salam. Masuk 3 hr berkampung di rumah menjaga Muhammad Aniq yg kena chicken pox. Bukan main seronok dia takyah pergi taska. Mmg bersuka ria dia. Jgn la minggu dpn, dia meraung lg tamo g taska mcm lps raya hr tuh. Sgt senang hati lagi, bila dia dpt konker channel kartun 8am to 5pm. Haduih. Tensen ibu asek tgk BabyTV jek.

Start detect chicken pox hari Ahad lepas. Udah la byk jemputan rumah terbuka hr tuh. Hahaha. So stay put kt umah saje la.Nak kata teruk, tak juga. Dia masih boleh main basikal round keliling living room 16 kali. Tak teruk pun tak juga, sbb seluruh bdn mmg dipenuhi dgn bintat-bintat mengandungi air gituh. Kt pipit pom ade juga.

Alhamdulillah. Ubat doktor bagi, cepat keringkan bintat-bintat tuh dan kurangkan kegatalan. Mmg membantu xpecially bila Aniq tidur mlm. Takde la dia tergaru-garu merengek-rengek gatal.

Hope, Aniq akan ok tak lama lagi. Tp berdebar juga, takot kena kt Aqif pula.

2 comments: