21.9.11

EBMku Almost 6 Months

Alhamdulillah. Sudah 9 bulan Aqif BF dengan ibu. Semoga ibu dapat teruskan BF sehingga 2 tahun.

Dah masuk 9 bulan ni, baru ibu terperasan, frozen EBM Aqif yg dlm DF tuh makin hampir expiry date. Howh, tidak. Haruslah diguna mana-mana yg patut. Ni ibu tepek jangka expiry frozen EBM. Ibu amik expiry date sampai 6 months shj sbb DF ibu kecik dan dikhuatiri tak sesejuk seperti gamba tuh mention. Nak kasi sejuk lg boleh, sediakan duit je nak membayo bil letrik nnt.


Tapi takpe, kalau tak sempat nak guna sebelum expiry date, ibu boleh wat mandi susu. Nak beli susu kambing berbondong-bondong tak mampu, so ape salahnya mandi guna susu sendiri. Lg susah nak dpt dr susu kambing kan.


Tepek juga gamba Aqif enchem yg ibu sayam

Mommies, jgn lupa monitor expiry date susu-susu korg. Sedangkan tertumpah setitik dua pun dah nak nanges, apetah lg kalau kena buang berbotol-botol.

2 comments:

  1. wawa kena guna sblm bulan 11 nie, hehe...dok cabut gak guna sebotol2 bg kat kakak dia, adik bg yg baru je...:-)

    ReplyDelete
  2. ok jugakkan nak kurangkan stok dlm petiais tuh kasik kt abam die...

    ReplyDelete