23.11.11

Annual Concert Tadika Aniq

Last Saturday, ibu sungguh eksited sbb Aniq akan perform tarian dlm Annual Concert tadika dia di USIM. Wah sungguh saspen. Sbb kalau ikot pengalaman Hari Sukan bln 7 hr tuh, Aniq akan berkepit ngn ibu ayah je tamo join sukan. Pdhal dah prektis kt taska hr-hr. Takot juga utk concert ni die tamo menari. Ticer dah prepare baju seme bagai.

Dr rumah, Aniq masih lg eksited. Ibu suh die prektis gelek dlm kereta, die masih ok. Depan dewan pom ok lg. Tapi bile masuk bilik persalinan, die dah kate nak balik. Berkepit ngn ibu. Alamak. Haduih. Kena pikir strategi utk tinggalkan die ngn ticer.

Tema utk konsert adalah Arabian Nite. Ok, Aniq salin baju kepada baju fadang fasir. Sementara nak tunggu ticer siapkan yg lain, ibu suruh die memain dulu ngn kengkwn. Kena bg mood die seronok dlu kalau mau chow. Tetibe,

"Owh terlupe amek kamera kt ayah. Aniq tinggal cni jap, ibu g amek kamera yer."

Hampeh xjalan. Meraung die nak ikot ibu. Ape lg, ticer dia hangkut jugak masuk dlm. Ibu ngn Aqif nyorok dlm dewan. Principal inform, Aniq dah bertenang sekarang. Ok. Harusla ibu jgn gegatal tunjuk muke dpn die lg.




Patut la ok. Dah kena umpan ngn cekelat rupanyer. Yg ni ibu suh ticer die amekkan. Baju cekci fadang fasir.



Utk amek gamba ini, ibu bukak pintu memuat utk tgn masuk jek. Pastu snap mane yg dan. Seb baik mamat tuh xnampak.

Ok. Kami lepak dlm dewan sementara tunggu performance mula. Ada final rehersal dr anak-anak sekalian. Team Aniq masuk, kami harap-harap die xnampak kami. Mmg tak nampak, until one of his fren tunjuk kami kt Aniq. Ape lg, melalak la die kt atas stage. Wawawa. Dah tatau nak sorok mane lg. Suh ticer handle. Ticer bwk pusing luar dewan semetara kami cari pot nyorok yg baru.


Sini ok kami lepak. Belakang tiang, row atas sekali. Giler sejuk tmpt ni dekat ngn ekon. Nak tgk pom intai nampak sebelah mate jek. Nak amek gamba pom, mestila xcantik kan, sbb kene zoom jauh giler. Huhuhu. Xpe, asalkan Aniq dpt perform hr nih.

Team Aniq (4 yo) perform 1st selepas opening ceremony. Mase die masuk tuh, nampak die gembira. Ibu plak yg emo sbb rase mcm my lil boy dah besar. Huaaaa. Bru perform tadika ni. Kalau amek ijazah, mau meraung ibu kt ctu. Derang menari 2 lagu, Nour El Shams dan Apo Kono Jang. Lagu first, die mcm lambat ckit nak follow steps tarian die, tp bila lagu kedua, die dah sengeh-sengeh dah. Dah buat all out dah. Nampak muke happy. Kwn die yg len plak dok moncong tamo ikot steps.


Saat emosi utk ibu. Anakku dah besar. Ibu bangga. Clap tuntuk Aniq.






Ceremony abes pukul 3 samting camtu. Continue ngn upacara makan-makan. Pas abes, Aniq bru tersengeh-sengeh. Eleh, td nanges. Alhamdulillah jugak pot luck yg ibu bwh, licin. Hahaha.

Tahun dpn, Aniq masuk tadika. Hopefully Aniq makin kuat semangat. Aniq kan abam. Penat punyer pasal, mlm tuh tidor tak terkutik pom smpai sok pg. Congrats Aniq sayang.

2 comments:

  1. comelnya Aniq...kakakakaka..geram tengok dia pakai baju pdg pasir tu..Rita, Aniq dah masuk tadika yang blajar2 baca tu ek? nak mintak no tepon tadika tu..aku nak hantar Iris masuk sekolah gak la..

    ReplyDelete
  2. comelnya Aniq...kakakakaka..geram tengok dia pakai baju pdg pasir tu..Rita, Aniq dah masuk tadika yang blajar2 baca tu ek? nak mintak no tepon tadika tu..aku nak hantar Iris masuk sekolah gak la..

    ReplyDelete