8.11.11

Sayangnyer...

Last week, operasi update DF. Found out some of the EBM dah melepasi tarikh expiry. Ni misti sebab adek Aqif tak ke taska the week before.


Sayang betul. 32 bekas of 3 oz EBM terpaksa dibuang. 32 x 3 = 96 oz. Boleh dikatakan hasil perahan untuk 7 hari. Tp nak buat mcm manekan. Terpaksa dibuang. Aniq mmg tak nak minum EBM. "Susu ni dah tak elok", katanya. Maklumlah, EBM kan ada bau sikitkan. Tukar dr FM dia sekarang ke FM yg lain pun dia dah dpt detect, apatah lg kalau kasi EBM.

Kurangkan sessi pumping bukan solution untuk elakkan lambakan EBM ni. Pump mcm biasa untuk kekalkan produktiviti. Masih jauh lg perjalanan untuk breast feeding Aqif ni.

Buat mandi, bdn bau susu.

3 comments:

  1. adoiii sayangnya.. so far aku xda lgk operasi buang bsr2an nih.. adoii ada lgk sethn sebln nih.. mari la kita berusaha...

    ReplyDelete
  2. a'ah a;ah buat mandi ;) mandi susu original lagik ha ngko. bukan senang nak dapat kannn

    ReplyDelete
  3. ila: ko ade anak susuan...buleh la jugak kasi kt dia. Aku neh tiada... Abamnyer tamo minum. Semoga kita berjaya k menyusu smpai derang umo 2 thn..

    hany: haah. Special nyer susu..takleh dibeli di mane-mane pom...

    ReplyDelete