17.1.12

Jangan Belagak Sangat

Sedih betul life ko kan dik. Pepg lg ko dah meroyan mcm org dtg bulan. Ko ingt berkat ke rezki ko kalau layanan ko kt org mcm tuh. Opp...berkat tak berkat, bukan keje akak dek. Tu antara ko ngn ALLAH.

Akak mmg tak pandai berniaga dek. Tp akak tau, kalau kite treat org baik, penuh sopan santun, insyaallah org akan terpikat nak membeli ngn kite. Tp ko ni dek, sedeh betol. Kalau la kedai ko tuh jual bebrg yang mmg bombastik yg takkan jumpe di setiap ceruk selain kedai ko, ko bole la belagak dgn attitude ko tuh. Jgn ingt semua pembeli akan ikut je mcm lembu kena cucuk idong. Ko takyah belagak la wei.

Tolong la peniaga-peniaga seme. Tak kire la offline ke online ke. Niat kena betul mase berniaga tuh. Ni org len berniaga ko nak berniaga jugak. Lps dpt duit, ko lepas tgn je kan. Org tanye, follow up, call etc, mula bg mcm-mcm alasan. Bz la itu ini. Taim ko suh aku masuk duit xde plak ko kate tgh bz kan.

Berniaga la dgn sejujur-jujurnya. Ingt semua tuh tak dihitung ke nanti. Kalau la mangse-mangse korg tuh tak maafkan smpai ke sudah, mencari la korg kt padang masyar tuh utk mintak maaf.

Mmg tak seme peniaga mcm tuh. Yg ikhlas tuh, alhamdulillah. Semoga murah rezki. Sentiasa la ingt mengingati antara satu sama lain.

1 comment:

  1. betol gak kan beb, haishhh tanggungjawab tu kena ada kan...

    ReplyDelete