25.3.12

Semakin Sihat

Alhamdulillah. Setelah hampir seminggu dikuarantin kt umah, nampaknye efek HFMD nampaknyer makin berkurang. Ulser dlm mulut mmg dah much better. Aqif dah bole direct start rabu lg. Dah bawa semula derang gi jumper Dr Serena. Bdk jepun, die panggil Aqif. Aniq dulu pom die panggil chinese boy. Tp skang doc tanye kitorg, Aniq byk main kt luar ker? Haruslah terkejut dgn kehitaman anak teruna tuh. Hahaha. Ok. Aqif insyaallah dh boleh ke sekolah next week. Tunggu blister2 di tangan dan kaki tu kering, then he's ready to go. Aniq plak, mungkin akan kena. Sama ada terus kena atau tidak je. Apa yg boleh dibuat, tunggu sampai simpton kuar la. no ubat for koksaki. Gel kebas hanya utk melegakan ulser dlm mulut. Utk blister di kaki tangan, ia akan elok sendiri.

Semoga pasni g anta taska, xde la virus-virus koksaki ni. Parents yg anak mereka kena kuarantin, semoga pastikan anak betul2 sihat, barula hantar taska. Sedeh ooo tgk anak xbleh nk menyusu. Klu Aniq plak kena, ibu xleh bayang. Dah la Aniq ni klu bab-bab sakit kuat over acting. Semoga virus tu malas nk kuar. So far, mcm xde tanda nk kuar.

Aqif ni walo pun sakit, tp ligat bkn main. Kejap2 nk jln luar. Siap amek kasut , suh pkaikn. Dia ade 2 kasut, 1 utk kasut di luar, 1 utk kasut dlm rumah. Baru 3 bulan dpt kaki. Masih belum penat mengasah bakat. Ibu rase Aqif gile camera. Pantang klu halakn camera kt die, mula start sengeh. Aiiii...ikot la, asalkn bahgie.

Enjoy la the gambars. Semua taken mase tempoh kuarantin minggu lepas











2 comments:

  1. gigi tu la suka mengacip mase tgh direct feeding....
    jgn memain dgn gigi die...

    ReplyDelete