26.6.12

Amek Report Card Aniq


Last Saturday, g amek report card Muhammad Aniq di tadika Qaseh di Bandar Enstek. Patutnye kena join Parents and Teacher Meeting on Friday. Tp ibu dah termissunderstand info yang tadika bg makanya, xdapat join on Friday. 

Sampai tadika, Aniq dah kecut-kecut dah. Dia ingt ibu ngn ayah nak tinggalkan dia di tadika. Ibu pom lg ligat mengusik dia. Haha. Dah tahap tamo kuar kete dah. Kihkihkih. Sonok menyakat Aniq ni.

Jumpe ticer Kala. Ngok ngek-ngok ngek ibu borak ngn ticer. Ticer mcm surprise bile tgk Aniq aktif semacam. Katenye, kt kelas jarang dpt dgr sore Aniq ni. Wah....kt tadika kecut perut, kt umah dia lah hero. Tp xpe. Biase la budak kecik mmg cmtuh. 

Ticer tunjuk hasil kerja die. Yg mana die buat sendri, yg mane dia buat with ticer assist. Alhamdulillah. Ibu bangga ngn Aniq. Opp...ibu kene spend more time utk Aniq wat writing ngn hafazan Ayat lazim. Insyaallah.

1 kisah yg ticer cerita yg buat ibu hampir berlinangan air mata ialah yg ni. 

Senario, Aniq saket prot mase dlm kereta ticer. Dok tahan-tahan tp lg sikit nak sampai tadika, die dah xleh tahan lantas terber** dlm suar. So sampai tadika, ticer instruct die suh g ke toilet terus. Ticer suh masuk toilet gurl tp die tamo, g jugak toilet boy.

Tp mase tuh die sorg-sorg kt toilet, ticer masih di kereta sbb tgh nk keluarkan student lain + brg2. Mase bukak suar, tetibe khazanah die terjatuh atas lantai. Aniq sendiri tanpa ticer suruh apa-apa g amek kain burok dan lap seme khazanah die yg terjatuh atas lantai. Ticer sampai-sampai tgk die tgh mengelap lantai lg. 

Mase ticer cerita ni, ibu dok toleh-toleh ke Aniq yg tgh main kejar-kejar ngn adek die. Nak je menghamburkan tangisan terharu sambil pelok-pelok Aniq kt ctu. Tp erm..kaber-kaber dpn ticer. Air mate takat bergenang jek. 

Takpe Aniq. Walo pun, dr segi belajar, Aniq masih lg xkuasai writing, tp bile ticer cerita psal Aniq show life skill camtuh, buat ibu lg bangga. 

Ayah plak perli-perli ibu dlm kete pasal ibu hampir nak menangis bile ticer cerita psal Aniq td. Wat lawak utk kaberina " Anak org miskin mmg xberapa nak catch up sgt on studies tp bab berdikari mmg terer". Hehe.

No comments:

Post a Comment