13.7.12

Cari Tadika Pulak

Hari tuh my fren+jiran lorong blakang mencari tadika utk her dotter n son, Puan Linda.  Hr ni ibu plak nak mencari tadika utk Muhammad Aniq. Sekarang mmg la dh tadika di Banda Enstek tuh. Tp utk tahun dpn, mcm nak cari yg dekat di Putrajaya je. Senang juga nak menengok sekolah. Pastu ibu boleh sendiri hantar jemput Muhammad Aniq pegi blk sekolah.

Ibu dah daftar nama dia utk masuk Pra Sekolah tahun dpn. Tp bile check blk dgn sekolah, klu dah masuk Pra 5 tahun, nnt 6 tahun takkan nak masuk Pra lagi. Silibus same je utk dua-dua tahun. Boring plak Muhammad Aniq klu dok belaja mende same jek. Yg sekarang pom bile buat mende sama die dh boring, apetah lg nnt uma 5-6 tahun.

Aniq ni sebenarnya pandai, tak pendiam, aktif, kuat berlawak. Tp sesetengah org tak nampak tuh. Seme ckp dia pendiam, tak aktif. Pelik ibu. Kalau die aktif dgn keluarga die shj, mungkin ibu boleh terima. Tp sbb ibu nampak bila di luar, Aniq nak je menegur org-org lain. Bole je buat lawak pdhal baru je jumpe. Haish...

Mengapakah? Mane lg nak anta tadika ni?

2 comments:

  1. ko g usha BondaMama tu...setakat seminggu anak2 aku kat situ macam ok ja..kekekeke..budak2 tak ramai lagi..buleh geng dengan iris nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. awak anta anak kt bondamama enstek ye? ok ke? pengasuhnya ok x? sy bru cadang nak anta kat sana sbb berkenan sgt ms 1st time msk taska tu. bleh email kt sy x pendapat awak pasal bondamama kt einav39@yahoo.com atau whatapps sy kt 0196168050. tqsm ye

      Delete