10.7.12

Finally

Selepas BF Muhammad Aqif selama almost 19 months, barulah hormon bdn kembali stabil. Alhamdulillah. Actually ibu riso jugak, tp sentiasa sedapkan hati, ni sbb hormon xstabil je ni. Utk BF mommies tahula hormon mane yang tak stabil tuh. 

After 3 days, alhamdulillah susu xde nampak mcm kekurangan pun. Syukur. Xde la byk mane pom. Tp masih ade rezki Muhammad Aqif untuk minum susu ibu. 

Pas bersalin sampai skang baru la dtg bendera merah ni, terase kekok plak. Dah la xde hint-hint. Nasib baik ade stok-stok pad yang tahun-tahun dlu punyer. Klu la ade expired date, kompem dah expired dah.

Mase nak top up stok pad, terase mcm susahnye nak wat pilihan. Haha. Nak bli jename ini ke yg itu? Skang femes org pkai jename ape ek? Haha. Dah le g beli dgn Aniq, jenuh nak menjawab soklan die pom satu, pening pale nak buat keputusan pom ye jugak. 

"Ibu beli ape tuh?" 
"Nape ibu beli tempes"

So bermulalah kerja biological clock bagi mengelakkan sebarang kemalangan (accident??) berlaku.
Hahaha.

4 comments:

  1. lame jugak ye nk tunggu ko punye 'kwn baik' tu.. aku dlm 6 bulan gitu je dh dtg balik w/pon fully bf.

    ReplyDelete
  2. kan...aku pom seprais..tp body org len-len kan.

    ReplyDelete
  3. pasni ada ler serprais tester double line..

    hihi

    ReplyDelete
  4. erne : insyaallah, cuba utk bg muhammad aqif 4 thn dlu. tp klu Allah nak kasi jugak, siapelah kite utk tidak menerima kan...

    ReplyDelete