26.7.12

Puasa Ke-5

Ibu saspen, bile ayah call tanye sempat tak nak jahit baju raye? Hehehe. Alamak dah pose ke-5. Baju bdk-bdk ni xabis cantum lg. Silap potong la. Singkat la. Goboh la. Haha. Xpe-xpe, ibu sempat jahit baju tuh. Insyaallah jadi mabeles punye. Bju ibu pom, beli kain byk jugak, tp xpotong-potong pom. Berusahalah. Pasni tido lewat sket utk jahit baju k.

Skang ni, pas bukak pose, kitorg lepak dlm bilik je. Lepas solat-solat seme, trus tido. Ngantuk sgt. Bdk-bdk yg tak ngantuk pom bile tgk mak pak derang terbongkang, mate derang pom naik layu jugak. Aniq la cian. Jum la ibu turun bawah, Aniq nak belaja, Aniq nak tgk katun.

Tp mak pak nyer bgn semula kol doblas. Setelkan ape-ape yg patut. Basuh botol susu, kemas-kemas. Tu yg bleh amek mase sikit utk menjahit tuh. Nak menjahit taim bdk-bdk tuh tgh ligat mmg mintak mahap la. Ade yg take over tmpt ibu depan mesen jahit nnt kang.

Semalam meriah sikit menu berbuka. And a bit challenging while preparing it. Hehe. Top Chef tu tak saba nak tgk aksi masak-masak. Nak berdukung je. But alhamdulillah I managed to settle all the things in time.

Haha.Dah jadi mcm blog masakan plak hari-hari dok post makanan. Hehe. Bole pose je rajin masak mcm-mcm. Hr biase, same all same all recipe.

Tom Yum Ayam ni masak gune pes je. Pes beli kt padang beso itu hari. Buh additional susu cair kalu nak jd lemak-lemak sikit rase die.


First time try masak Butter Prawn. Ibu cuba cara di resepi sudipkayu.blogspot. Taste ok, tp bab buat jurai-jurai telur tu ibu fail sikit. Minyak xpanas sgt kot. Ok, will improve later.


Kailan Ikan Masin resepi siti delima. Tp (hahah, byknye tapi) ikan masin tak dpt yg jeruk, so xrase sgt ikan masin. 


Huhu. Tengs to Kerajaan Malaysia sbb kasi bonus 1/2 gaji utk kami. Insyaallah, akan bekerja lebih kuat utk rakyat Mesia. Spend it wisely k kengkwn.

No comments:

Post a Comment