3.8.12

Tak Sabar

Alhamdulillah. Setel first monthly installment utk rumah. Walo pun kena p baya sndiri kt BPP sbb Unit Gaji belum proses utk direct potong gaji. Skang ni tgh mem"prepare" rumah tersebut sikit demi sedikit utk diduduki. Buat yg penting-penting dulu. Yg additional, kite kompol duit lain plak k.



Borang utk defect belum hantar lg. Tunggu sehingga setel bab air, baru g hantar sekali. Waranti rumah hingga tahun 2014. Tp kalu ikutkan pengalaman org yg dah duduk di sana, mcm borang tu kena hantar cepat je.

So far, masih belum ada niat nak pindah lg. Tp akan diusahakan juga. So marilah kita mengisi borang tukar. Hahaha. Dah hint-hint bos, nak mintak tukar, tp "Jgn ngengade" katenye. Hehe. Bohsan juga klu keje di tmpt yg sama, mende yg sama utk almost 5 tahun. Ingt nnt nak bertukar angin. Nak swap internally, sapela nak kan. Maklumlah, keje ibu ni tak glamer.

Sonoknye klu dpt dok umah sndri kan. Yg penting, dah ada pagar. Bleh jugak bdk-bdk ni main beskal di masa lapang. Di Putrajaya ni, ramai je bdk main beskal ptg-ptg, tp ade tukang tunggu. Bibik-bibik sekalian. Mane nak dan nak tunggu depa main dlu, pastu masak seme bagai. So kene la derang main dlm umah.

Takpe-takpe, berusahalah tukar ofis k. Doakan ibu ye kengkwn.

3 comments:

  1. rita.. shanteknya umah ko weiiiiii...
    luas yang ammat... tile kat porch kereta tu full plak tu, pastu gate kiri kanan tu pun berbatu... pergh berbaloi2 umah ko..
    brapa luas ni weh..
    wei, meh tukaq dengan aku kat KKM, aku ni bulan 1 tahun depan 4 tahun pun dah bosan gila dok buat benda sama..kahkahkah..

    ReplyDelete
  2. hehe. 2000 sf kot. bukaan biase je 20*70 tp sbb beranda atas same panjang cm porch.

    umah ko tak full ke tiles? ni mmg xde tmpt nk tanam serai pom. belakang pom dh tarik abis. tanam dlm pasu jek la.

    tuka ngn ko wat pe. aku lg mau kluar selangor @ putrajaya @ kl ler..

    ReplyDelete
  3. Seronoknye dh ada umah sendiri.. teringin gak nak beli umah.

    ReplyDelete