29.8.12

Tempahan Cookies

Haha. Dah la 1st time buat kueh raya. Xde niat pom nak menjual. Bw la sikit blk umah mertua utk letak dlm balang raya. Alhamdulillah, cepat je plak abisnyer. Klu ibu tau, harus di bawa setepawer besar tuh. 

Tetibe cousin ayah plak nak oder 10 balang. Memule, haish...tak berani la nak amek oder. Siap nk bg resepi utk sepupu buat sndri. Tp bile pk-pk, dan diyakini boleh buat, ibu pom accept oder tuh. Ayah pom meng"encourage" ibu, so ibu pom yakin boleh.



Ini la hasilnye. Peluh-peluh membaking 2-3 hari ni sbb bake memlm takot nk bukak pintu dapo utk keluarkan haba dari oven. Dah abes bulan Ramadhan kan, kang takot tetibe ade "akhak" peneman tepi pintu kang. Huhuhu.

Abis jugak 3 beranak tuh ibu suh tido depan tibi. Klu pape senang nak lari peluk ayah kalu berbanding kena lari naik bilik di atas. Hahaha.

Insyaallah kalau ade org nak tempah, boleh jek ibu buatkan. Huhu. Tp byk la kene improve. Saiz kene same beso kan. Dlm balang ni, ade dlm 60-70 cookies. Boleh halo-halo ibu k.

2 comments:

  1. wah wahh bagus sudah stat bisness nak sama size sukat la guna scoop yg sama. brapa ko jual 1 blg nih.

    ReplyDelete
  2. Yatt:

    aku dah sukat gune sudu yg same, tp ade plak yg terkembang terkuncup..hahaha

    ReplyDelete