17.10.12

Penat

need a holiday. Time off. Away from work.

No wonder milk production makin kurang. Tgh pumping, otak dok memikir masalah ( haha, salahkn keje plak). Ini la kekurangan bile pumping dpn PC. Tgh pump, emel masok. Klu emel kena marah ngn bos, stress. Kalu emel masalah masok, stress jugak. Klu emel bos suh outstation, lagi stress. Hahaha. 

Gane ek? Penat dh kot wat mende ni. 4 taun lebih dh kot bergelumang dgn problem. Terase nk mintak tuka. Cuba environment baru. Rerase bos sokong tak klu mintak tuka sbb nk rase tmpt baru? Cam susah jek. Tp klu xcube mane nk tau kn.

Bos kecik mmg dh pangkah awal2. Tp bos, sy dh makin stress ni. 

Tgk ade kengkwn yg mmg dh stabil keje gomen berenti keje. Wah besnye. Terase nk benti jugak. Ibu dok umah handlekan dak 2 org tuh. Xyah bazir anta neseri kn. Tp, pk pk blk, baru je pas buat komitmen rumah. Nnt dh benti, mampu ke nk baya dgn pendapatan ayah sorg. So buat mase ni mungkin kene KIV dulu that thought.

Skang fokus on mintak posting tempat len. Berusahalah. Insyaallah berjaya.

10 comments:

  1. berusaha insyaallah berjaya..
    nak benti gomen, macam aku ni, kena kerja, byk jugak komitmen lain ni..kereta baru aku tu..uwaaa... ikut hati mmg nak dok umah ja jaga anak2, pastu buat bisness masak memasak..
    ko terai mintak tukar dulu...calling2 JPA dulu tgk tempat..

    ReplyDelete
  2. hahaha...dh terbalik dh...dlu ko punye rintihan. skang aku plak...kiki

    ReplyDelete
  3. hahahahaa.. wei, saperlah kawan2 ko yg benti gomen tu..kita boleh benti ek dari gomen!

    ReplyDelete
  4. wei...ko ingt kite sign keje smpai mati ke ngn gomen...hahaha...
    bole je benti, tp org jarang buat...
    kwn aku tu dokter farmasi pom benti keje. tp mungkin sbb laki die gaji byk kot...hahaha

    ReplyDelete
  5. hahahaha.. adoiii bilala laki aku nak dapat gaji sebulan 30k/..uwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. aku pun tgh stressssss! ahahaha, pagi2 lagi dah stresss!!! ptg2 pun stressss! ahaha gilos, cmne nk handle stress ni weh!

    ReplyDelete
  7. hani...aku rasa kita kena buat kompeni sendiri laa..kompeni jahit2 kain kaa..kuih muih ka..hahahaha..

    ReplyDelete
  8. linda : hahaha...kan...jom buat bisness...kikiki...

    hany : tu la. tgk status FB ko hari-hari. g holiday la...amek cuti lebey sket. off tipun segala... korg 2 org jek g jenjln...

    ReplyDelete
  9. ko takper rita, sikit hari lagi naik la 44, aku ni maunya 5 tahun lagiii..uwaa..baik keja lain..uwaaa...

    ReplyDelete
  10. linda.....sikit lg ko kate...hehehe. intake 2005 opis aku ni pom lom naik 44 lg tau....gile lame nk tgu...mau 10 tahun serbis bru naik kot. matila aku klu 10 tahun buat mende same. kerepot aku kt opis ni.

    ReplyDelete