12.3.13

Kursus Pula

Adusss.... Dapat surat pula kena hadir kursus di INTAN Sarawak. Tengok senarai kehadiran, tiada kawan-kawan yang dikenali. Kehadiran wajib pula. Macam mana nak handle naik flite sorang-sorang ni. 

Ye ye... ibu memang sindrom kebergantungan kepada orang lain tu tinggi sikit. Camne nak check in di airport? Selalu ayah yang check in kan. Tak pernah outstation sehingga seberang sana. Minta kursus pun sengaja cari yang boleh balik hari ni.

Naik teksi sorang-sorang..... menakutkan. In Sha ALLAH. ALLAH bersamaku. Owh..Ya ALLAH, kuatkan semangatku. 

Harus ibu google cara-cara check in. Hahaha.

7 comments:

  1. comel la ko rita. aku pun kuat jugak kebergantungan pada orang. tapi aku punya first flight yg aku naik dulu adalah sorang2 (penerbangan utk tujuan personal). check in sorang2, jakun pun sorang2. hehe.

    naik teksi sorang2? kat sini naik ERL, kat sana suruh driver jabatan amik. takyah naik teksi kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasenye aku byk bace news jenayah ni... dok saspen naik teksi sengsorg... outstation ni bkn psal keje jabatan pom. utk kursus sndri, boleh ke mintak kete jabatan anta? hahaha

      Delete
    2. boleh kot. try apply. emel je kat KC. huhu.

      Delete
    3. boleh kot? apply je. emel kat KC sana. aku pon tak bani naik teksi sensorang. tambah kalo kat borneo nun. idok le teman....

      Delete
  2. Rita, ko naik Mas ker AA..kalo naik AA, pi LCCT tu ada mesin check in sendiri..lepas tu amek slip check in tu, pastu baru ko p beratur hantar beg besar masuk kapal kat kaunter.kalo umah ko ada printer, check in kat web pun boleh siap2 kat umah.yang penting kena ada no booking tu. kalo naik Mas, aku rasa lagi senang....aku lupa2 ingt dah check in mas, tapi p kaunter ja.. selalu naik AA ja..

    in shaa allah..dipermudahkan..jangan risau..kursus apa wei sampai ke sana nunnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahha..tah pape kn aku. aku naik MAS. memule nk amek AA, tp rerasenye baik aku amek MAS... hahah..

      tq wei cara-cara tuh.

      Delete
    2. kalo naik Mas, selamat ko..takyah jalan jauh naik kapal..dari sini ko naik ja Erl, pastu sampai airport naik aras 4 kot kalo tak silap utk check in..aras2 ni nnt tgk ja kat sana.. boleh laa mintak kete jabatan punnn ...selamat berkursuss

      Delete