9.9.14

Dugaan Muhammad Aish

Assalamualaikum.
Strolling dlm grup GNRAM, jumpa tips wet dressing utk ekzema. Mula-mula ingtkn cara-cara utk buat dressing luka ekzema... Hehe. Rupa-rupanya, cara utk keep bdn ekzema agar kekal moist, dan make sure all the moisturizer menyerap masuk ke dlm badan. Juga boleh calming the eczema patient. Yelah kan, badan tak berasa kering sgt kan. Mmg akan tenang la.


In sha ALLAH akan cuba diprektiskan kepada Muhammad Aish. Kesian sgt bila asyik je menggelitik sbb nak menggaru bdn gatal. Everynite akan mula menangis dlm pukul 1-4 am sebab gatal sangat. Kadang-kadang ibu memang berikan antihistamin, tapi tak mahu kerap sgt.

Currently ibu apply cream Soft Breeze dari Spa Muslimah shj. Selama seminggu apply ini, nampaknya macam positif, kerana kalau ikut yang lepas-lepas, kalau dah flare macam ini, memang akan confirm keluar air bisa. Alhamdulillah, sekarang masih kering sahaja. Cuma masih belum berjumpa dengan moisturizer yang sesuai. Bertabahlah Muhammad Aish.

Ini kondisi latest Muhammad Aish. Kadang-kadang flare merah sgt, kadang-kadang ok jek. Haish.. Terasa nak cuti tanpa gaji la setahun dua. Doakan yang terbaik untuk Muhammad Aish.

In sha ALLAH.

6 comments:

  1. Try lah bawa jumpa pakar kulit, eczema ada special ubat dia kasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh 2-3 pakar kulit pegi. Ubat steriod dh berbekas-bekas. Kulit cantik sekejap, 2-3 hr lps tu naik blk merah-merahnya. Mungkin belum jumpa yg sesuai.

      Delete
  2. alaaaaa Aish comeyyy....moga Aish dapat bertahan...kuat budak tecik tomeyy ni...

    ReplyDelete
  3. semoga cepat baik aish. bila la auntie yatt nak smpai putrajaya nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha ALLAH. Auntie dh smpai putrajaya tp belum smpai umah aish...hehehe

      Delete